logo

  A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar

    Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke

immár VIII. alkalommal hirdeti meg a

 

Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt

 

a magyarországi és határon túli, 9-13. osztályos középiskolai tanulók részére.

 

A versenyre kétfős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából maximum 3 csapat jelentkezhet!

A versenyen a részvétel ingyenes!

A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2018/2019-es tanévben a verseny kiemelt témája:

Jakucs László a trópusi karsztok világában


 Az elődöntőhöz és a középdöntőhöz szükséges szakirodalmak INNEN letölthetőek, illetve felkészüléshez javasoljuk még a korábbi versenyek honlapunkról letölthető megoldókulcsait.


JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. DECEMBER 21.


Jelentkezni ITT online kitölthető lapon lehet!

 

A verseny három fordulóból áll:

1.forduló

A verseny első, helyi fordulójára 2019. január 31-én (csütörtökön) 14:00-16:00-ig kerül sor. A forduló írásban történik, feladatait minden csapat a saját iskolájában tanári felügyelet mellett oldja meg. A feladatlapokat e-mailban küldjük el, a jelentkezéskor megadott iskolai e-mail címre a verseny előtt néhány órával.

A középdöntőbe a versenyre jelentkezett összes csapatból a legjobb 30 csapat (a végleges csapatszám pontszámoktól függően változhat) kerül be.

barlang

2-3. forduló

A középdöntő és döntő fordulói 2019. április 12-13-án  Szegeden a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken kerülnek megrendezésre, ahol a versenyző csapatok írásban, szóban, valamint gyakorlati feladatok során mérik össze tudásukat. A középdöntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik szállásköltségét és a vacsora költségét a szervezők biztosítják.

A döntőbe kerülő csapatok és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak! Az első három helyezett csapat és kísérőtanáraik nagy értékű, négy napos szakmai tanulmányúton vehet részt teljes ellátással, emellett az első helyezést elért csapat Jakucs László emlékplakett kap. Az 1-8. helyezettek könyveket, könyvutalványokat, emléktárgyakat kapnak díjazásul. A legjobb határainkon túli középiskola csapata különdíjban részesül!

A Jakucs László Középiskolai Földrajzversenyen 2018-ben első, második és harmadik helyezést elért csapatai és kísérőtanáraik fődíjként részt vettek Északkelet-magyarországi tanulmányi kiránduláson.

DSC 0352

A legutóbbi verseny nyerteseinek beszámolója a tanulmányútról ITT megnézhető.

Versenyszabályzat ITT letölthető.

Jelentkezni az ITT kitölthető lapon lehet!

Versennyel kapcsolatos további információk:

Gesztes Olympia, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36/62-343 365

Dr. Szilassi Péter, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36/62-343368

Izing Máté Antal, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 telefon: +36/307362903

EFOP-3.4.4-16-2017-00015tamogato

A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban

Keresés az oldalon

Jakucs László Középiskolai Földrajzverseny

Bejelentkezés

Go to top