LOGO TFGT4

FELHÍVÁS

A Szegedi Tudományegyetem TTIK

Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke

immár VI. alkalommal hirdeti meg a

Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt

a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére.

header2logohu

A versenyre kétfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából több csapat is jelentkezhet!

A vetélkedő az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2016/2017-es tanévben a verseny két kiemelt témája:

1, A környező országok karsztterületei, 

2, A klímaváltozás következményei Magyarországon

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom ITT letölthető

A verseny három fordulóból áll:

1.forduló

A verseny első, helyi fordulójára 2017. január 31-én (kedden) 14:00-16:00-ig kerül sor. A forduló írásban történik, feladatait minden csapat a saját iskolájában tanári felügyelet mellett oldja meg. A feladatlapokat a verseny oldaláról lehet majd letölteni. A letöltés weboldalát a regisztrációkor megadott iskolai e-mail címre fogjuk megküldeni a verseny előtt néhány órával. 

1kep

Kérjük minden versenyző csapat felkészítő tanárát, ellenőrizze, hogy az iskolája e-mail címe megbízhatóan működik-e!

2-3. forduló

A középdöntőbe a versenyre jelentkezett összes csapatból a legjobb 18-24 (a végleges csapatszám pontszámoktól függően változhat) kerül be. +  a 24. helyezetteknél alacsonyabb pontszámot elért csapatok közül a határainkon túli középiskolák 20%-a, (maximum 3 csapat) kerül be. 

A középdöntő és döntő fordulói 2017. április 7-8-án lesznek Szegeden a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken, ahol a versenyző csapatok írásban, szóban, valamint gyakorlati feladatok során mérik össze tudásukat. A döntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik szállásköltségét az SZTE Földrajzi és Földtudományi Intézete a biztosítja. 

2kep
   

A döntőbe kerülő csapatok és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak (külföldi tanulmányút, könyvek, könyvutalványok, Jakucs László emlékplakett…stb.)

A Jakucs László Középiskolai Földrajversenyen 2016-ban első és második helyezést elért csapatai és kísérőtanáraik fő díjként részt vettek a Kárpátok természetföldrajzi értékeit bemutató földrajzi tanulmányúton

A VI. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny első (iskolai) fordulójának eredménye ITT megnézhető.

Versenyszabályzat ITT letölthető.

Regisztrációs ív ITT tölthető ki.

Jelentkezési határidő: 2016 december 15.

A verseny regisztrációs díja: 3000 Ft/ csapat, melyet átutalással lehet befizetni 2016. december 20-ig, az U-GEO Alapítvány K&H Banknál vezetett számlájára: 10401268 – 50526750 – 69711002Megjegyzésben kérjük feltüntetni az iskola és a diákok nevét valamint a települést. Amennyiben több csapattal neveztek akkor az iskola nevét és a nevezett csapatok számát pl. Petőfi Sándor Gimnázium (Szeged) - Tóth Péter és Molnár Piroska, vagy Petőfi S. Gim. (Szeged) - 12 csapat. A befizetésről az alapítvány számlát állít ki a jelentkezési lapon megadott címre.

További szakmai információk:

Dr. Szilassi Péter, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telefon: +36/62-343 368 

További pénzügyi, (utalással kapcsolatos) információk:

Gesztes Olympia, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telefon: +36/62-343 365 

 

 

emet eem tehetseg

Keresés az oldalon

Jakucs László Középiskolai Földrajzverseny

Bejelentkezés

Go to top