logo
IX. Jakucs László Középiskolai Földrajzverseny 2020

online középdöntő és döntő 

2020. november 6-7-én

 

 

 

 

A 2019-2020-as tanévi IX. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny középdöntőjét és döntőjét elhalasztottuk 2020. november 6-7-ára. Sajnos a járványügyi helyzet arra kényszerít bennünket, hogy a verseny középdöntőjét és döntőjét online módon tartsuk meg. Igyekszünk megtartani minden olyan elemet a versenyből, ami online módon lehetséges.

verseny csoportfoto

2018-19-es verseny csoportfotója (sajnos ilyet idén nem készíthetünk)

Csapatokról:
• Továbbra is kétfős csapatokban dolgozhatnak a résztvevők.
• Azon középdöntőbe jutott diákok, akik idén már nem járnak középiskolájukba, részt vehetnek a versenyünk novemberi középdöntőjén, döntőjén. Ha egy csapat esetén az egyik csapattag azért nem kíván, vagy nem tud részt venni a verseny középdöntőjén, mert már nem középiskolás, az egyik csapattag pótolható egy másik, az adott középiskolával aktív jogviszonyban álló tanulóval.
• Az egyik csapattag cseréje tehát csak abban az esetben lehetséges, ha valamely csapattag 2020 tavaszán leérettségizett vagy befejezte tanulmányait, s az erről szóló dokumentumot (pl. érettségi bizonyítvány) bemutatja a Szervezők felé. Mindkét csapattag együttes cseréjére nincs lehetőség!
• Amennyiben bármely középdöntőbe jutott csapat eláll a versenyzéstől, úgy a középdöntőbe eredetileg be nem jutott csapatok közül a sorban következő nyeri el a középdöntőbe jutás jogát.

Programról:
A verseny 2020. november 6-án péntek 14:00 órától, 2020. november 7-én 14:00 óráig tart.
A verseny 2020. november 6-án, pénteken 14.00 órakor ünnepélyes online megnyitóval veszi kezdetét. A verseny eredményhirdetése 2020. november 7-én, szombaton 13.00-kor lesz a megnyitóhoz hasonló - élő online program - formájában.

Középdöntő
A középdöntő online rendszerben kitöltendő teszt formájában valósul meg, 120 percben 14:30 – 16:30 között. Itt a verseny tisztasága miatt szigorúnak kell lennünk. A teszt során 100 feladatot kell megoldani. A „gép” dobálja a feladatokat, egyszerre egy látszik és egy feladatra adott időkeret áll rendelkezésre. A feladatokat nem lehet utólag javítani, visszanézni. A verseny platformja az egyetem által használt coospace lesz, melyhez a hozzáférést a verseny előtt juttatjuk el.
A teszt írása közben a tanárokat online beszélgetésre hívjuk.

Számítógép idén is lesz, de máshogy :(

 

verseny computer

16: 45-től egy online előadásra kerül sor
A középdöntő eredményeit még aznap, pénteken 6-án 17.15-kor tesszük közzé. Az első 8 csoport kerül a döntőbe. Pontegyenlőség esetén a döntőbe jutásért egy további rövid teszt megoldására kerül sor. Így 18:00-ig legkésőbb minden csapat tudni fogja, hogy továbbjutott-e a másnapi döntőre.

Döntő
A döntőbe került csoportok részére online szóbeli feladatok lesznek. Ehhez webkamerás kapcsolatra lesz szükség. Az egyes csapatok adott időpontokban kell majd bekapcsolódniuk. 9 és 13 óra között.

Kísérőprogram
A döntőbe nem került csoportoknak is mindig színes programokkal készülünk. Szombat délelőtt több kisfilmet, élő online programot is készítünk, amelyek kapcsán szintén lehetőség lesz nyereményeket kapni, a nyerteseket az eredményhirdetésen tesszük közzé.

Főnyeremény
A verseny első három helyezett csapata és kísérőtanáraik a X. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny nyerteseivel közös szakmai tanulmányutat nyer. Ez 2021 nyarán tartjuk meg.

A további díjazások:
- plakett
- könyvutalványok
- könyvek
- tárgynyeremények

Minden résztvevő oklevelet, pólót, kis ajándékokat tartalmazó csomagot kap.

A középdöntőbe jutott csapatokat közvetlenül is értesítettük. Október elején részletes tájékoztatót teszünk még közzé a felmerülő kérdésekre válaszolandó.

A 2020/21-es tanévet érintő X. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny is megrendezésre kerül.

 

 

Szechenyi logo

EFOP-3.4.4-16-2017-00015

A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő 
készségfejlesztő és kommunikációs programok 
megvalósítása, valamint az MTMI szakok 
népszerűsítése a felsőoktatásban

Jakucs László Középiskolai Földrajzverseny

Go to top