Application Developer
Art Director & Photographer
Photographer & Illustrator
Arrow
Arrow
Slider

Szakdolgozat / Diplomamunka VÉDÉS

2017. május 30. (kedd) 8:00

- Jakucs-terem -

A hallgatók beosztása a csatolt PDF állományban olvasható. Kérünk minden érintettet, hogy az adott napon a PPT feltöltés (7:30) időpontjában jelenjen meg a teremben, és hozza magával PPT vagy PPTX formátumban a bemutatóját!

NÉVSOR LETÖLTÉSE

XXXIII. OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció

Debrecen, 2017. április 10-13

nyertes hallgatóink:

 

Külföldi tanulmányutat nyertek a legjobbak, minden versenyző elmélyedhetett a geográfia tudományának szépségiben és megismerkedhetett az SZTE TTIK geográfiai tanszékeinek gyűjteményeivel a VI. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzi Versenyen. A 2017. április 7-én és 8-án tartott döntőt bonyhádi és szegedi diákok nyerték meg.

Magyarországi és határon túli 9-12. osztályos diákok részére immár hatodik alkalommal hirdette meg a Szegedi Tudományegyetem a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Tanulmányi Versenyt. A versenyre a 2016-2017. tanévben is kétfős csapatok jelentkezhettek.

2017-ben 32 iskola 106 csapata, összesen 212 középiskolai tanuló jelentkezett a Jakucs László nevével fémjelzett vetélkedőre. Az írásbeli fordulót követő középdöntőn, 2017. április 7-én 15 iskola 30 csapatának 60 diákja vetélkedett. A feladatok megoldását követően a 60 diák és a 15 kísérő tanár számára játékos vetélkedőket, szakmai városnézést is szerveztek a szegedi geográfus oktatók és segítőik.  

szilassi1

 

jakucs logo

A VI. Jakucs László nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny középdöntőjének, döntőjének programja:

kep2

A középdöntő és a döntő helyszíne: SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék,

Szeged Egyetem u. 2. I. emelet

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom itt letölthető:

 

 

 

Felavatásra került az 1879-es szegedi nagy árvíz makettje.

A szegedi nagy árvíz 138. évfordulójára a Dr. Kiss Tímea egyetemi docens és csapata által készített árvízi elöntési makettet 2017. március 8-án felavattuk a tanszékünkkön.

A makett igen szemléletesen mutatja meg azt, hogyan kerítette be a várost a Tisza. A katasztrófa szinte előre látható volt, a korabeli politikusok hanyagsága is okozta a hatalmas pusztítást. A makett az egyetem bölcsészkari épületében látható. Részletek a videóban.

 VTV Szeged

   1280

 

Tisztelt Pályázók!

A csatolt dokumentumban találják a demonstrátori pályázat eredményeit. Mindenkinek köszönjük a jelentkezést!

Kérem, hogy a nyertes pályázók a mellékelt regisztrációs lapot töltsék ki, írassák alá és a tanszéki titkárságon a nevemre adják le 2017. február 23. 10.00-ig!

Keresés az oldalon

Közelgő Események

No events

Linkek

joeg banner
ozonvadasz
jakucs banner
kutatok
tajoko banner2
u geo

Jelenlegi látogatók

Oldalainkat 72 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

Go to top